Kan man trykke på regntøj?

Kan man trykke på regntøj?

Tryk på regntøj, iblandt hvilket vi tæller fx regnjakker og ponchoer, er en rigtig god metode, med hvilken et personligt touch kan føjes til udendørsgarderoben. Hvad enten det er til promoveringsevents, sportshold eller bare for sjov, er tryk på regntøj vejen til et unikt og iøjnefaldende design, som ikke falder i med baggrunden.

Det er dog vigtigt at huske, at regntøj fremstilles af en række forskellige materialer, og at ikke alle er egnede til at trykke på. De mest almindeligt anvendte materialer i regntøj er polyester, nylon og PVC. Blandt disse materialer er polyester og nylon de mest anvendelige til tryk, da de er glatte og har lave smeltepunkter. Omvendt er PVC mindre anvendeligt til tryk, da det har et højt smeltepunkt og kan frigive giftige dampe, når det opvarmes.

Når der trykkes på regntøj, skal visse ting holdes i hu:

1. Forbehandling: For at få blækket til at sidde fast på stoffet, er det vigtigt at forbehandle området, som skal trykkes på.

2. Blæktype: Adskillige blæktyper kan anvendes til tryk på regntøj, inklusive vandbaseret, plastisol og farvesublimation. Vandbaseret blæk er den mest miljøvenlige mulighed og er egnet til tryk på både polyester og nylon. Plastisolblæk er mere holdbart og anvendes ofte til tryk på sportstøj og anden motionsudstyr. Farvesublimationsblæk anvendes til tryk på HD-billeder og er kun brugbart til tryk på polyester.

3. Trykmetode: Mange trykmetoder kan anvendes til tryk på regntøj, inklusive rammetryk, digitaltryk og varmetransfertryk. Rammetryk er den mest konventionelle metode og er yderst velegnet til simple designs med kun 1-2 farver. Digitaltryk er den mest alsidige metode og er egnet til tryk af HD-billeder med talrige farver. Varmetransfer er ligeledes en god mulighed til tryk af billeder med mange farver og er egnet til tryk på polyester og nylon.

Valg af trykmetode afhænger af designet og materialetypen, du vil trykke på. Er designet simpelt med kun én eller to farver, er rammetryk et godt valg. Er designet mere til den komplekse side og har mange farver, er digitaltryk et godt valg. Varmetransfer er anvendeligt til tryk af mangefarvede billeder, som ikke bør trykkes af rammetryk.

Overordnet set giver tryk på regntøj din udendørsgarderobe et personligt touch og får den til at skinne igennem. Med de rigtige materialer, godt blæk og den optimale trykmetode, kan du skabe unikke og iøjnefaldende designs, som vil holde i årevis.

Det er vigtigt at huske på trykkets modstandsdygtighed, hvor længe det vil kunne holde, og hvilke indvirkninger vejrelementer som sol og regn kan have på det. Det betaler sig at forsikre sig om trykkets forventede levetid, før designet påbegyndes.

Ansøg om en Jet Sport konto
Med en Jet Sport konto får du adgang til vores webshop, hvor du kan designe og bestille logoer.
Kontakt os
Lad os se hvilke broer vi kan bygge
Tilbage til blogoversigten